Att producera i Europa

Vi har aktivt valt att lägga all produktion inom Europa (Portugal, Litauen) Detta gör att vi håller nere transportdistanserna samtidigt som vi har mycket lättare att säkerhetställa att de arbetare som tillverkar våra kläder har rätt förutsättningar i sina fabriker. Inom Europa krävs också mycket mindre produktionskvantiteter jämfört med exempelvis Asien vilket resulterar i mindre risk för överproduktion/överlager.

Kvalité och livslängd

Kvalité och livslängd på plaggen är också någonting vi lägger stor vikt vid. Vi producerar högkvalitativa kläder som ska hålla färg och from i en lång tid framöver vilket således minimerar antalet nya produkter våra kunder behöver köpa.

Nya lösningar för framtiden

Vi arbetar i dagsläget med Rekotex vars affärside är att knyta ihop överproducerade tyger med nya producenter. Vi arbetar också ständigt med att prova nya material som är bättre ur hållbarhetssynpunkt. Exempelvis har vi använt Tencel i våra kollektioner, som blanda annat kräver mycket mindre vatten vid odling än bomull.

Har du några tankar eller ideér?

Vi diskuterar gärna hållbarhet och CSR med dig för vi vet att tillsammans är vi starkare. Så har du några tankar eller ideér du skulle vilja bolla eller utforska så tveka inte att höra av dig.